Over ons

X Stables is ontstaan door een passie voor paarden en interesse in fokken. De naam en vooral de X is verwerkt in ons logo. De X staat voor meerdere dingen maar voor ons gaat het om samenwerken en de X aantal mogelijkheden die dit geeft. De 3 X’en van Amsterdam waar we zo dichtbij wonen. Het wauw gevoel als je onze zelf gefokte X paarden ziet. De X voor een kruisje in het springparcour waar het allemaal mee begint.

Ons eerste zelf gefokte veulen hebben wij Philanda X genoemd. Met de aankoop en verkoop van haar 1.50 meter springende oma Rubio Monocoat Electric uit 2009 (Ukato x Oklund) werd de interesse aangewakkerd in merrielijnen en fokken. Van haar dochter Ilanda hebben wij ook een aantal fantastische nakomelingen en zo was de fokkerij geboren. Een fokkerij trainingsstal en sportstal kan niet zonder goede bedrijfsleider en deze hebben wij dan ook gevonden in André Weel.

André is met onze ruiters Lizzy de Gooijer, Juliette en Frederique Broadwith wekelijks te vinden in diverse uithoeken van Nederland en daarbuiten om onze paarden de nodige ervaring op te laten doen en netjes op te leiden. Voor ons zijn correcte rondjes springen tijdens de opleiding van het paard beter dan voor winst rijden. Dat de opleiding bij sommige paarden iets langer duurt vinden wij niet erg.

Naast een tevreden klant is investeren in het goed opleiden van onze paarden voor ons het belangrijkst.